Mijn online stekkie voor alles wat met het weer en eigen foto's te maken heeft.
Mijn online stekkie voor alles wat met het weer en eigen foto's te maken heeft.

Actueel Weerbericht Venlo E&O

WEERBERICHT VOOR VENLO & OMSTREKEN

Op de weerkaarten 

We zitten in Noord-Limburg aan de rand van een hogedrukgebied met kern tussen IJsland en de Britse Eilanden, vandaag en de komende dagen stroomt er nog steeds stabiele lucht uit het NO naar onze streken. Soms trekken er wolkenvelden van zeer zwakke storingen voorbij.

Weerbericht woensdag 31 mei

Het werd gisteren 21°C in Arcen en de zon scheen bijna 11 uur.

Afgelopen nacht bleef het kwik net boven de 10°C. En het is alweer een tijdje droog, de laatste regen(2mm)viel 8 dagen geleden en nog wat langer geleden, 12 mei, viel er 10 mm. Vandaag schijnt de gehele dag de zon met hooguit wat “mooi weer wolkjes”. De wind is iets meer naar het NNO gedraaid en daarmee wordt ook warmere lucht aangevoerd. Het kan zomers warm worden met een maximumtemperatuur van 26°C! Bovendien is de zonkracht hoog(7).De wind uit het NO waait matig! Vanavond en vannacht is het helder en de minimumtemperatuur komt rond de 10°C uit.

Morgen bij het begin van de meteorologische zomer komen er wat meer wolkenvelden voor, restanten van zwakke storingen, en de temperatuur doet een stapje terug met een maximumtemperatuur van 22°C, maar het droge zonnige karakter blijft.  Bovendien voelt het in de aantrekkende wind  best wel fris aan.

Vrijdag is het redelijk zonnig met wolkenvelden en stapelwolken. Het wordt maximaal 21°C en dat alles bij een matige wind uit N tot NO. Komend weekend aangenaam zomerweer, met veel zon en wat wolken en een maximumtemperatuur rond de 24°C, met redelijk frisse nachten.

WEERSTATION VENLO-‘t VEN

.

.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Actueel Weerbericht Venlo E&O”